lauantai 28. syyskuuta 2019

Toinen viikko

¡Hola!

Toinen viikko Fuengirolassa ehti pyörähtää käyntiin niin nopeasti ettei edes kissaa ehtinyt sanoa. Viikko sisälsi niin paljon ohjelmaa, että perjantaina kun meille toivotettiin viikonloput, en voinut käsittää viikon kuluneen. 

Maanantaina aloitettiin englannilla, ja siestan jälkeen iltapäivällä siirryttiin tutustumaan ensimmäiseen opastuskohteeseen; Cala de Mijasin patikointireittiin. Reitti on 3 kilometriä pitkä, ja reitin varrella pääsee näkemään niin rantaviivaa, eläimiä kuin kauniita maisemia merelle. Tutustumisessa käytiin läpi opastustekniikkaa ihan käytännössä, mitä tulee tehdä ja mitä ei tule tehdä.  Opitut asiat vaikuttivat helpoilta, ja ajatus oman opastuksen tyylistä selkeni heti.


                         


Tiistaina päästiin kunnon kielikylpyyn, 5 tuntia kieliä putkeen. Ensin espanjaa, sitten englantia. 



Keskiviikkona iltapäivästä käytiin toisessa opastuskohteessa, eli Benalmàdenan lintupuistossa. Lintupuistoon on siis vapaa pääsy, ja sitä koristavat erilaiset puut, kukat, kaktukset sekä tietenkin vapaana temmeltävät linnut. Asiaa oli paljon, mutta ei liikaa. Opastusnakki napsahti minulle heti kierroksen jälkeen, eli lintupuisto-opastukseni on jo ensiviikon keskiviikkona - hui. Onneksi sain opastuskaveriksi ihanan Katjan, joka on myös Rasekolaisia. Yhteistyömme sujuu siis varmasti hyvin. 

                                 

Torstai ja perjantai sujuivat molemmat kielien ja kriisihallinnan perusteissa. Tärkeää asiaa siis. 

Viikonloppu aloitettiin opiskelijatovereiden kesken illallisella. Lauantai kului koulutehtävien parissa, ja sunnuntaina käydään kurkkaamassa vielä Katjan kanssa lintupuisto muistin virkistämiseksi. 
Ensi viikolla onkin lisäksi aivan uutta asiaa, nimittäin aktiviteetti- ja lapsioppaiden työhön tutustumista. Huhujen mukaan luvassa on vesijumppaa, sitä odotellessa. Energinen viikko siis tulossa, joka varmasti kuluu taas hujauksessa!






 


            ¡Hasta luego!






Vasemmalla muuten varmasti maailman paras paella, ja oikealla meikämandariini ekaa kertaa ykköset päällä!





1 kommentti:

  1. Teikämandariini näyttää ihan pro:lta, ja varmasti sitä onkin! Ihanan hymyilevä olet, toivottasti ilmeesi kertoo muutenkin tunnelmista siellä auringon alla! Kk päästä olen siellä itsekin!

    VastaaPoista

Seitsemäs viikko

Viimeinen viikko edessä! Hurjaa miten nopeasti aika kuluu. Edellisellä viikolla aloitimme maanantaina loppukokeella, johon oli tiivistet...