sunnuntai 13. lokakuuta 2019

Neljäs viikko

Neljäs viikko oli tähän mennessä lukujärjestykseltään kevyin. Sattumalta myös perheeni sattui eksymään näille nurkille juuri tällä viikolla, ja pääsin kouluhommien lomasta viettämään hetken hengähdystauon heidän kanssaan. Kai sitäkin voi jonkunlaiseksi opastamiseksi kutsua, kun kierrätin perhettäni lintupuistossa, annoin ravintolavinkkejä ja opetin paikallisia tapoja ja kieltä - sen verran mitä itse osasin. Allaolevassa kuvassa levitetään muuten piknikvilttiä lintupuiston nurmikolle.





Muuten viikko koostui koulupäivien osalta lähinnä espanjasta, jossa olemme jo aika pitkällä, matkapakettilain opiskelusta sekä viimeisestä opastustunnista. Vapaammat päivät olivat myös seurausta service - harjoitteluiden alkamisesta sekä retkistä, jotka kummatkaan eivät sattuneet minulle tälle viikolle. Service tarkoittaa hotellivierailuita, jossa vieraan on mahdollista ostaa retkiä, kysyä lomavinkkejä tai kertoa kuulumisia. Meidän service - harjoitukset ovat rajoittuneet tosin vain lomakuulumisien kuunteluun ja matkavinkkien tarjoamiseen. Servicenakki odottaa minua ja huonekaveriani Emmaa vasta tiistaina.

Viikonloppuna halusin pitää edes yhden päivän vapaata, joten perjantai-illan ja lauantain istuin hotellin kirjaston sohvalla koko vapaa-aikani, ja tein sekä opaskoulun että Rasekon antamia tehtäviä. Rupeama oli hurja, mutta sain kaiken tehtyä, ja uusi viikko on kiva aloittaa puhtaalta pöydältä. Myös oma opastus on vihdoin valmis, ja seuraavat viikot sisältävät enää opastuksen treenaamista. Tähän sunnuntaihin riitti siis vain parin tunnin kävelykierros opastuksen harjoittelun merkeissä ja tämän blogipostauksen kirjoittaminen. Luokittelen sen silti vapaapäiväksi.

Ensiviikko onkin sitten kouluaineiden osalta todella kielipainoitteinen. Eli pelkkää ruotsia ja espanjaa. Kielet ovat vahvuuteni ja iso kiinnostuksenkohteeni, joten toisin kuin moni muu luokkakaveri, odotan viikkoa innolla.

Nyt kello on paikallista aikaa viisi iltapäivällä, ja ajattelin seuraavaksi heittää pizzan uuniin ja löhötä sohvalla katsoen Netflixiä. Kivaa tulevaa viikkoa itse kullekkin!

Hasta luego!



2 kommenttia:

  1. Oli mukava vierailla Fuengirolassa ja vielä mukavampi oli nähdä iloinen ja ruskettunut matkaopaskoululainen 🤗 Paikkana Fuengirola oli tosi kiva, samoin Mijas. Kiitti myös lintupuistoretkestä. Siellä tosiaan kannatti käydä 👍

    VastaaPoista
  2. Kas, kas, sitähän aletaan olemaan ihan pro-tasoa! Hienoa, joskaan en sitä ole hetkeäkään epäillyt! Kaikki tulee sujumaan paremmin kuin hyvin, opettelet olemaan itsellesi edes pikkusen armollisempi, ei tää maailma tule valmiiksi. Nähdään 2 viikon kuluttua!
    mrk

    VastaaPoista

Seitsemäs viikko

Viimeinen viikko edessä! Hurjaa miten nopeasti aika kuluu. Edellisellä viikolla aloitimme maanantaina loppukokeella, johon oli tiivistet...