perjantai 20. syyskuuta 2019

Ensimmäinen viikko

Espanjaan saavuimme 15 muun opiskelijan kanssa maanantain ja tiistain välisenä aamuyönä. Lämmin ja kostea ilma oli meitä vastassa heti koneesta tulessa, ja lämmintä oli reilusti yli 20 astetta kellonajasta huolimatta.

Koulu alkoi heti seuraavana aamuna kello 10, johon reippaasti kiiruhdettiin suoraan kaupasta aamupalaostoksilta. Ensimmäisellä viikolla kävimme läpi tulevan viikon lukujärjestystä, koulutuksen sisältöä ja pääsimme myös heti suoraan asiaan - eli matkaoppaan intensiiviseen koulutukseen.
Aiheina olivat muun muassa transferit eli lentokenttäkuljetukset hotelliin ja takaisin kentälle, opastamisen alkeet, tervetulotilaisuus asiakkaille, lentoaikataulujen lukeminen, erilaiset ongelmat transfereilla ja kohteessa sekä kohdetietous.

Ensiviikon ohjelmassa on kielet, pari esitystä jo luokalle ja opastuskohteisiin tutustuminen, jota muuten odotan eniten. Kohteina ovat Benalmádenan lintupuisto sekä Cala De Mijasin kävelykierros. Opastuskohteisiin tutustuminen sekä opastusalkeiden läpikäyminen on antanut jo varovaista pohjaa oman opastuksen suunnittelulle. Ideoita on jo syntynyt, mutta nähtäväksi jää mikä niistä pääsee toteutukseen.

Tahti on ollut ripeä, mutta ottaen huomioon ryhmämme positiivisen hengen ja tunnollisuuteni tehtävien suhteen, uskon suoriutuvani näistäkin kiireistä ja paineista lopulta hyvin tuloksin. Niin ne timantitkin vain syntyvät paineen alla. Ja matkaoppaat.

Ensi viikkoon! / ¡Hasta luego!


2 kommenttia:

  1. Tämä kuulostaa oikein lupaavalta, Aino! Vaikka aikataulu ja ohjelma siellä onkin tiukka, muistathan nauttia olosta ja elosta miellä Aurinkorannikolla! Kaikki järjestyy!

    VastaaPoista
  2. Ilmat tuntuvat suosivat matkaopaskoululaisia. Ja mielenkiintoiselta kuulostaa myös sisältö. Ota kaikki irti myös koulutuksen ulkopuolelta. Hyvän matkaoppaan on hyvä tietää myös miten nauttia ja rentoutua Espanjan auringon alla 🌞

    VastaaPoista

Seitsemäs viikko

Viimeinen viikko edessä! Hurjaa miten nopeasti aika kuluu. Edellisellä viikolla aloitimme maanantaina loppukokeella, johon oli tiivistet...